Vanliga frågor & svar

Alla har frågor och frågor behöver svar, kan vi tycka. Nedanför så bör du hitta svar på de vanligaste frågorna som ställs till oss på Camello. 

FAQ

Alla våra produkter är fria från sulfater, parabener och skadliga konstgjorda ämnen. Inga av våra produkter har testats på djur.

Fär att du ska få ut så mycket som möjligt från din tvål finns det ett par saker som är värda att tänka på. Förvara din tvål på en torr plats, exempelvis på ett tvålfat med avrinning. Låt den även lufttorka mellan användningarna. Ett tips är att gärna köpa flera tvålar så att du kan variera tvål och använda en annan tvål medan den första torkar. För att tvålen ska räcka ännu längre kan man även använda en tvättsvamp.

Använd produkterna varje dag och enligt instruktionerna! Du kan läsa mer om instruktioner och ansvarsbegränsningar här. Nyckeln till resultat är en god rutin.

Du hittar informationen för varje produkt i vår instruktionsdel här.

Nej. Camello produkter kan användas som dom är eller tillsammans med andra produkter. Kontakta oss gällande dina funderingar så kan vi ge dig råd om vilken rutin som passar dig bäst.

Vi har en ingredienssida som finns här och beskriver de enskilda ingredienserna för varje produkt.

Våra handgjorda tvålar håller sig fräscha i flera år. Handgjorda tvålar blir bättre med åldern. Vi rekommenderar att du använder din tvål inom 6 månader till ett år, från att du förbrukat den. Enligt lag är vi skyldiga att ange ett utgångsdatum på våra produkter som är inställt på 2 år från produktionsdatumet. Den stora frågan är, har du sett någon ha kvar en Camello så länge utan att förbruka den? 😉

Sluta använda produkten och kontakta kundtjänst för att få råd så kan vi kika på varför din hud reagerar negativt. 

Yes! Glöm inte bara att tagga oss på sociala medier! 😀 

Andra frågor som ställs ibland

Yes… duh. Fraktavgifter – no bueno! Vi erbjuder alltid fri frakt inom Sverige. Vi kör på hemleverans och levererar din order inom 1-2 arbetsdagar. Större paket skickas till ditt utlämningsställe. Vid leveranser utomlands kan det tillkomma en fraktavgift baserad på Camellos kostnad för leveransen samt, i förekommande fall, införsel- och tullavgifter. Du kan läsa mer om vår leveransinformation här.
Varor som beställs innan kl 15:00 på vardagar skickas vanligtvis samma dag. Om du har lagt en order under en kväll eller helg kommer varorna att packas och skickas till dig under nästkommande vardag.
I din orderbekräftelse finns en länk till en sida där du kan se din orderstatus. När din beställning är skickad kan du även se ditt spårningsnummer och spåra din försändelse via PostNords hemsida.
Gick något snett i din beställning? Ingen fara, vår kundtjänst finns här för dig! Klicka här för att kontakta kundtjänst.
Vi på Camello arbetar alltid för att du som kund ska få hy full med lyster och detta med ett stolt samvete. Vi strävar efter att bidra till en ljusare framtid tillsammans med just er. Sen dag 1 har vi varit bestämda över att alltid skänka bort en del av vinsten till drabbade i utsatta områden. Glow with Camello. Ett motto vi alla borde följa. Har du fler frågor om välgörenheten? Du kontaktar kundtjänst enklast via mejl på info@camellos.se
Just nu skickar vi bara till länder inom Skandinavien. Vi har planer på att utöka detta i framtiden.
Vår kundtjänst är bemannad alla dagar för att besvara dina frågor. Vårt mål är att besvara alla mejl inom 24 timmar från att din förfrågan mottagits. Du kontaktar kundtjänst enklast via mejl på info@camellos.se. Om du har handlat i vår webbshop och har frågor kring din beställning är det viktigt att du bifogar fakturanummer och kundnummer. Då blir det enklare för oss att hjälpa dig.